Kunst on the road: tablets, phablets

Zoals je bovenaan onze website kunt lezen, hoeft kunst niet altijd met een hoofdletter K geschreven te worden. Kunst is er voor iedereen, door iedereen, sterker nog: kunst ís iedereen. En daarom het volgende.

Een kunstenaar die het afgelopen jaar enorm profiteerde van de opkomst van draagbare electronica staat bekend onder naam ‘Notasso’. Notasso is een Spaanse kunstenaar, of in hippere termen, een ‘digitale street artist’. Hij maakte furore met de meesterwerkjes die voor Samsung maakte op de Galaxy Note. De Note is een uit de kluiten gewassen smartphone slash tablet, door menigeen liefkozend phablet genoemd. Hij liet en laat het creatieve potentieel zien van smartphones en tablets.

Dankzij de steeds beter, én intuïtiever worden software die beschikbaar is binnen de gangbare mobiele ecosystemen (Google’s Android besturingssysteem en Apple’s iOS) ontwikkelt het fenomeen ‘tekenen op een touch screen’ zich in rap tempo in de richting van een volwaardige creatieve uitingsvorm.

Hoewel Notasso met name bekend is geworden met zijn werk voor Samsung, zien we steeds meer apparaten waarvan wij denken: ai, dát is fijn werken in de trein, in de bus, of in de wachtkamer van de tandarts! Of het nu de Galaxy Note smartphone, of de Nexus 7 tablet PC is, of Apple’s gloednieue iPad Mini, allemaal zijn het extreem draagbare apparaten die snel genoeg zijn om interessante, volwaardige grafische software te draaien. Met alle creatieve mogelijkheden van dien.

Het zijn opwindende tijden voor kunstenaars met een kleine K!

Laat wat van je horen

*