8000 euro te verdienen door fotografen

Dat fotograaf geen slecht beroep is blijkt wel weer uit het artikel dat onlangs verscheen op PhotoQ. Noorderlicht biedt namelijk 7 fotografen een opdracht van 8000 euro. Het project wordt ‘Het vervolg’ genoemd en is onderdeel van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie van 2013. De manifestatie wordt door het Mondriaan Fonds gefinancierd.

Alleen Nederlandse fotografen kunnen een voorstel indienen. Nadat het voorstel is ingediend wordt er door de vakjury een keuze gemaakt. De keuze zal bestaan uit zeven Nederlandse fotografen. Deze fotografen krijgen elk maar liefst een budget van 8000 euro om terug te keren naar een eerder gefotografeerd onderwerp. Naast deze uitdaging zit er ook een deadline op de opdracht, zo zouden de voorstellen in moeten zijn geleverd voor 10 december 2012.

Noorderlicht is een initiatief dat zich richt op het belang van fotografie- opdrachten. Zij hechten waarde aan 2 zijden van een dergelijke opdracht: enerzijds willen ze graag dat men zich verdiept in een opdracht wat tegelijkertijd een frisse blik kan geven anderzijds willen ze de werken een grotere betekenis geven.

De oproep is bedoeld voor professionele Nederlandse fotografen ongeacht de leeftijd. Fotografen hoeven zichzelf niet op te geven, het is ook mogelijk dat ze voor worden gedragen door anderen. Daarnaast zijn alle technieken en middelen toegestaan.

Hiermee worden ook multimediale technieken gebruikt. De fotografen zijn dus vrij in het gebruik van materialen en technieken. Zo kan een fotograaf er bijvoorbeeld voor kiezen om zijn foto te laten drukken op plexiglas, aluminium of op enig ander materiaal.
De selectie zal plaatsvinden op basis van een projectvoorstel. Daarbij wordt gekeken naar de huidige kwaliteit maar ook naar eerdere werken.

Wilt u graag meer weten over het Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2013 klikt u dan hier.

Bron: Photo Q

Laat wat van je horen

*